Neerlandia is volledig verhuurd! 

 Heb je toch interesse? Laat dan je gegevens vrijblijvend achter.

Volledig verhuurd!
100% Verhuurd!
  • 030 - 686 62 60

Vraag/antwoord

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Neerlandia te Utrecht.

Algemeen

1. Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Registreer je op deze website Hureninneerlandia.nl. Vanaf dat moment heb je een eigen account op de website. Via dit account kun je je inschrijven, je voorkeuren opgeven voor de appartementen en de documenten uploaden die we nodig hebben om je gegevens te controleren.

De inschrijving sluit op 22 februari om 12:00 uur. Dan worden door het verhuurteam Neerlandia de inschrijvingen beoordeeld en de appartementen voorlopig toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat. Vanaf week 8 ontvang je een bericht of je een voorlopige toewijzing krijgt. Vervolgens geef je aan of je de voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract jou digitaal aangeboden die je dan ook digitaal ondertekent.

2. Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

3. Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in Neerlandia worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

4. Kan ik de appartementen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar je tijdig voor wordt uitgenodigd als je bent aangemeld als geïnteresseerde.

Inkomen en toetsing

5. Hoe bereken ik mijn maximale huur?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:

Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt dat: 4,5 maal de netto maandhuur

(+)

Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur

=

Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend)

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:

€ 600 x 4,5 = € 2.700,-

€ 150 x 3 = € 450,-

Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700,- + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

6. Kan ik als student een huurappartement in Neerlandia huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een appartement te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

7. Kan ik als uitzendkracht een huurappartement in Neerlandia huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Neerlandia.

8. Kan ik een appartement delen met een vriend/ collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

9. Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

10. Hoe worden de appartementen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier, finale credit check en jouw voorkeur worden de appartementen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat.

Inschrijven

11. Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En documenten uploaden?

Het inschrijfformulier is online beschikbaar. Op de site hureninneerlandia.nl schrijf je je in als belangstellende. Vervolgens krijg je inloggegevens om op je eigen account in te inloggen. Middels dit account kun je het inschrijfformulier raadplegen en je documenten uploaden. Let op: naast je online inschrijving hebben we documenten van je nodig waarmee we de inschrijving kunnen beoordelen. Deze documenten kun je uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina “bijlagen”. De pagina “bijlagen” wordt zichtbaar nadat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld.

NB: Zonder deze documenten wordt je inschrijving niet in behandeling genomen.

12. Welke stukken dien ik aan te leveren/ te uploaden?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met welke stukken je moet uploaden. Op het moment dat je nog niet over alle stukken beschikt, kun je deze later toevoegen. Let wel op dat dit voor de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

13. Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten worden alle dossiers beoordeeld. Vanaf week 8 ontvang je van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren

14. Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

De servicekosten bedragen circa € 35,00 per maand. Daarnaast dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten. Indien je ook een parkeerplaats huurt, zal hier apart ook € 10,00 euro servicekosten voor worden gerekend. Het totaal komt dan neer op circa € 45,00 per maand.

15. Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Bij Vlechtdraadhof 23 en 37 is een parkeerplaats inbegrepen. Voor de resterende appartementen geldt dat je een parkeerplaats kunt huren voor € 75,- per maand. De parkeerplaatsen zijn gelegen in de afgesloten en overdekte parkeergarage in het wooncomplex Neerlandia of in de naastgelegen Kadegarage. Geïnteresseerden die een appartement én een parkeerplaats willen huren, krijgen voorrang.

16. Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 2 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 dag.

Opleveringniveau/ oplevering

17. Wanneer zijn de appartementen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

De eerste appartementen worden naar verwachting in juni dit jaar nog opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of iets verder in tijd.

18. Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een combi-oven, koel- vriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. De comfortabele badkamer is voorzien van een inloopdouche, brede wastafel met spiegel en handdoekenradiator. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

19. Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden sausklaar afgewerkt. De plafonds worden gespoten.

20. Hoe is de verwarming geregeld?

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. In de badkamer hangt wel een handdoekenradiator.

21. Is er een aparte berging bij het appartement?

Alleen de Vlechtdraadhof 19, 21, 23, 25, 27, 29, 37, 39, 99, 101, 103, 105, 107, 109, 111 en 113 zijn voorzien van een separate berging. Er is één losse bergruimte te huur voor € 20,00 per maand.

22. Is er rekening gehouden met duurzaamheid?

Naast het feit dat met de bouw van Neerlandia rekening is gehouden met duurzame materialen is tevens het dak is voorzien van zonnepanelen.