Neerlandia is volledig verhuurd! 

 Heb je toch interesse? Laat dan je gegevens vrijblijvend achter.

Volledig verhuurd!
100% Verhuurd!
 • 030 - 686 62 60

Neerlandia

Aan de Neerlandiakade in de populaire wijk Oud Hoograven in Utrecht ligt het bijzondere wooncomplex Neerlandia met in totaal 66 moderne vrije sector huurappartementen.

Met uitzicht op de Vaartsche Rijn lag aan de Neerlandiakade het karakteristieke en monumentale fabrieksgebouw Draadindustrie Neerlandia dat nu is herontwikkeld tot luxe appartementen. De monumentale gevelwanden zijn behouden en verwerkt in het wooncomplex; zo wordt op een bijzondere manier nieuwbouw verweven met het industriële erfgoed.

En Neerlandia is om meer redenen bijzonder; het is nieuwbouw aan de rand van het Utrechtse centrum in een fijne wijk én aan het water.

Neerlandia is verkeersluw van opzet en wordt omsloten door groen. Aan de kopse kant van de fabriekshal komt een horecagelegenheid, met een terras aan het water. Zo krijgt de wijk een echte boulevard!

De appartementen zijn tussen 43,7m² en 93,1m² groot en de huurprijzen variëren van € 750,- en € 1.195,-  per maand. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een overdekte parkeerplaats te huren.

Wonen in Neerlandia betekent wonen in een comfortabel appartement gelegen aan de kade met een fraai uitzicht op de Vaartsche Rijn. 

Opleveringsniveau

 • Keuken
  De appartementen zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad en wit tegelwerk. De keukens zijn voorzien van een combi-oven, koelvriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
 • Badkamer
  De badkamer wordt compleet opgeleverd met een brede wastafel met een mengkraan en spiegel, een inloopdouche met hardglazen douchewand, een thermostatische mengkraan en een handdoekenradiator. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond wit betegeld.
 • Interieur
  Ieder appartement wordt wit en sausklaar opgeleverd. Er zijn geen plinten in de woning aanwezig. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter en enkele appartementen hebben zelfs een plafondhoogte van ca. 4 meter!
 • Verwarming
  De appartementen worden verwarmd middels een individuele CV-ketel met vloerverwarming. In de woonkamer en slaapkamer is deze te bedienen met de thermostaat.
 • Hang- en sluitwerk
  De appartementen zijn voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk.
 • Parkeren
  De mogelijkheid bestaat om een parkeerplaats te huren in de afgesloten en overdekte parkeergarage in het wooncomplex Neerlandia of in de naastgelegen Kadegarage.
 • Berging
  17 appartementen beschikken over een berging van ca. 5 m2.
 • Videofooninstallatie
  Ieder appartement is voorzien van een videofooninstallatie.
 • Toilet
  Aparte toiletruimte met vrijhangend toilet, compleet met fontein en tegelwerk.

Wooncomfort & veiligheid

Alle woningen zijn uitgerust met een luxe open keuken met alle inbouwapparatuur. De plattegronden bieden flexibiliteit voor een indeling en inrichting naar eigen inzicht. De badkamer met douche en toilet bieden alle comfort en luxe. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming in alle vertrekken.

De woningen zijn uitgerust met hang- en sluitwerk volgens het PolitieKeurmerk Veilig Wonen, waarmee veiligheid optimaal is gewaarborgd.

Het gemak van huren

Wonen in een huurwoning heeft diverse voordelen. Zo heeft de huurder geen uitgaven aan het (groot) onderhoud van de woning. Ook zijn er geen hoge transactiekosten als de woning wordt betrokken en geen extra investeringen voor een keuken met apparatuur of een ingerichte badkamer.

Bij een huurwoning neemt de verhuurder het risico van waardeontwikkeling, de financiering en het renterisico. Na een verplichte eerste huurperiode van twee jaar is iedere huurder flexibel met slechts een opzegtermijn van één maand. Daardoor is huren aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen.

Ook voor eigenaren van woningen die zorgelozer willen gaan wonen is het een goed alternatief. Het vrijgekomen vermogen uit verkoop kan dan voor andere nuttige of aangename zaken worden aangewend. Wonen in Neerlandia biedt daarom woongemak en tegelijkertijd zorgeloos wonen met een vast uitgavenpatroon.